Намери ни
To Top

Трансферен удар! Английски клуб привлича талант от А група

Футболист от родната А група е на път да направи сензационен трансфер в Англия. След като наскоро защитникът Николай Бодуров бе продаден от Литекс във Фулъм за над 1 милион евро, сега друг играч на оранжевите може да заиграе в Чемпиъншип.

Страхил Попов е желан от тим от втория английски ешалон. За момента от Литекс пазят в тайна името на заинтересования клуб.


Англичаните вече са готови с оферта за Попов, съобщава „Тема Спорт“. Представител на британците ще бъде в събота на двубоя Ботев Пловдив – Литекс на базата в Коматево. Той ще разговаря след това с десния бек и ръководството на оранжевите.

В последния мач с Берое старши треньорът Красимир Балъков повери капитанската лента на Страхил Попов. Все още не е ясно дали от Литекс ще са склонни да се разделят с втори защитник това лято след Бодуров.

В същото време стана ясно, че наставникът на ловчанлии е изиграл решаваща роля и за трансфера на Николай Бодуров във Фулъм. Той е използвал сериозните си връзки с наставника на котиджърс Феликс Магат, който му бе треньор в Щутгарт.

„Магат ще вдигне нивото на Бодуров. Той ще научи много от специалист като него“, коментира сделката героят от САЩ ’94 на личния си сайт.

Както ви информирахме, Бала помогна и за преминаването на Симеон Славчев в бившия си отбор Спортинг Лисабон.

Ощр от категория Трансфери