Намери ни
To Top

Обявиха Попето за най-силния играч в историята на Кубан

Двама българи в идеалните 11 на краснодарци за XXI век Ивелин Попов бе провъзгласен от sports.ru за най-добрия футболист, играл в “Кубан”.

Медията публикува класация на 11-те най-добри за краснодарци в през XXI век. В нея попадат двама българи – Ивелин Попов и Ивайло Петков.


В текста за Попето обаче признанието става още по-голямо. “Българският халф може да бъде наречен най-силният играч в историята на “Кубан” и това няма да бъде преувеличение.

Попов вкарваше голове за всеки вкус, караше се с треньори, беше лидер на терена и в съблекалнята. В последния кръг на сезон 2012/2013 заби гол във вратата на “Анжи”, който подари на краснодарци визи за Лига Европа, а само след няколко месеца голът му срещу “Мъдъруел” стана първият европейски в историята на “Кубан”, пише в доводите за сериозното признание за Ивелин. За попадането на Ивайло Петков в 11-те най-добри в клуба за XXI век е написано:

„Трансферът на Петков в „Кубан“ от „Фенербахче“ през 2004 г. стана знаков и повратна точка, тъй като за първи път играч със статус на основна фигура в своя национален отбор дойде в лагера на „жълто-зелените“. Българинът дълги години бе приеман като свой в Краснодар, и независимо от едногодишното му заминаване в шампионата на Турция, Петков се върна в клуба, а в началото на 2008 г. бе избран за капитан на отбора. Няколко месеца по-късно стана автор на гол №1000 в историята на „Кубан“. След приключването на кариерата Петков не загуби връзка с „Кубан“, като включително допринесе и за преминаването на Ивелин Попов в Краснодар.“

Ето ги най-добрите 11 на „Кубан“ за XXI век: Александър Беленов, Алексей Козлов, Ивайло Петков, Игор Армаш, Артур Тлисов, Шарл Каборе, Любомир Кантонистов, Станислав Лисенко, Ивелин Попов, Георге Букур, Алексей Герасименко. За най-добър треньор в новия век бе определен Дан Петреску.

Ощр от категория Анализ