Намери ни
To Top

Антон Огнянов с повторен дебют за Левски днес

Завърналият се в Левски Антон Огнянов ще направи повторен дебют днес срещу унгарския Уйпещ.

Двубоят е от 15:00 часа на стадиона в близкото до курорта Агия Напа градче Паралимни. Спарингът ще бъде предаван директно по клубната телевизия.

Съперникът на столичани се намира на шесто място в унгарския елит, в който участват 12 отбора.


През есента тимът събра 27 точки в 19 срещи. Уйпещ вече изигра една контрола – тимът направи 1:1 с полския Лех Познан.

Антон Огнянов започна да тренира с Левски от началото на втория лагер в Кипър. Бившето крило на Дунав Русе работи извънредно с кондиционния треньор Роко Перота, за да навакса по-бързо пропуснатото в подготовката.

Първоначално Елин Топузаков бе решил да го остави извън игра, но след видяното на тренировките промени мнението си. Треньорът ще пусне на терена за известно време Огнянов. Най-вероятно това ще стане през второто полувреме.

Така три години след ужасяващата си контузия в Кипър със синята фланелка Огнянов ще облече екипа на 26-кратните шампиони отново на Острова на Афродита.

Левски обаче остава без своя титулярен вратар Боян Йоргачевич и за втората проверка през годината. Проблемът на сърбина се оказа по-сериозен от очакваното. В средата на седмицата стражът получи огромен мазол от новите си футболни обувки.

Вместо да заздравее, той се превърна в голяма рана. 34-годишният футболист не тренира във втори пореден ден със сините и днес няма да играе срещу унгарците.

Така вратарят на Левски пропуска втори мач, след като гледа от трибуните и поражението с 1:2 от лидера в румънския елит Виторул. Тогава под рамката на вратата застана Николай Кръстев, който се завърна на „Герена“ от наем във втородивизионния Несебър.

През есента 20-годишният страж изигра 5 шампионатни двубоя за делфините. Срещу Виторул той пази 60 минути. В последния половин час от мача на вратата бе юношеският национал Димитър Шейтанов.

Ощр от категория Футбол