Намери ни
To Top

Ще изхвърли ли Саутхамптън Арсенал и от ФА Къп?

Саутхамптън приема Арсенал от 19,30 ч. на „Сейнт Мери’с Парк“ в двубой от 1/16-финалите на турнира за ФА Къп. Гостите от Лондон понесоха сериозен удар ден преди двубоя, след като мениджърът Арсен Венгер получи наказание от четири мача да не води отбора от скамейката и французинът ще заеме място на трибуните.

И двата отбора излизат с повишено настроение на терена.


Саутхамптън се класира в средата на седмицата на финала на турнира за Купата на лигата, след като отстрани Ливърпул и на 26 февруари ще спори за трофея на „Уембли“ срещу Манчестър Юнайтед.

Арсенал пък не познава загуба след Нова година и ще се опита да продължи добрата си серия. „Артилеристите“ за последно вдигнаха ФА Къп преди две години и ще се опитат да сторят това и този сезон, след като Челси на практика обезсмисли борбата за титлата, като натрупа солиден аванс от осем точки на върха.

Любопитното е, че Саутхамптън изхвърли Арсенал от турнира за Купата на лигата в 1/4-финалите, като победи лондончани на „Емиратс“ с 2:0 в последния ден на ноември м.г.

Ако успеят да отстранят „артилеристите“ и от ФА Къп, то възпитаниците на мениджъра Клод Пюел ще станат първия отбор след Манчестър Юнайтед от сези 1982/1983 г., който успява да изхвърли Арсенал от надпреварата и за двете купи.

Водещият букмейкър bwin дава коефициент 3,40 за успех на домакините. Равенството е оценено с 3,50, а коефициентът за победа на Арсенал е 2,05.

Вероятни състави:

Саутхамптън: Форстър, Мартина, Йошида, Стивънс, Маккуин, Рийд, Класи, Хьоберг, Тадич, Лонг, Симс.

Арсенал: Оспина, Гибс, Габриел, Мустафи, Бейерин, Рамзи, Коклен, Чембърлейн, Йозил, Перес, Жиру.

Ощр от категория Футбол