Намери ни
To Top

Тайсън Фюри: Не планирам завръщане в бокса в следващите 10 години

Бившият световен шампион в супертежка категория на WBA, IBF, WBO и IBO Тайсън Фюри заяви, че в близко бъдеще не планира завръщане в големия бокс. Както е известно, върхът в неговата кариера бе сензационната победа над Владимир Кличко, с която той детронира легендарния украинец. Британецът получи рекорден хонорар за този двубой и изглежда сега няма мотивация да продължи напред. Вместо да е на ринга, той просто се наслаждава на своя охолен живот, купува си скъпи коли и пътува със семейството си.


„Ще отговоря на всички, които ме питат за моето завръщане. Не предвиждам нищо такова в близките 10 години. Възможно е да се върна в стил Джордж Форман, в една друга епоха“, написа Фюри в „Туитър“.

В същото време неговият чичо и треньор Питър Фюри е уверен, че един ден Тайсън отново ще нахлузи ръкавиците. „Рано или късно Питър ще се върне, защото боксът е всичко, което той знае да прави“, заяви Питър Фюри.

„С Тайсън всичко е наред. Той е добре и точно сега се радва на живота си извън ринга. Прекарах известно време с него наскоро, но дори и не сме обсъждали възможността за завръщането му. Ние просто си почивахме и се наслаждавахме на семейната идилия. Тайсън сам трябва да вземе това решение, да го пожелае. Но аз съм сигурен, че той ще се върне. Тасън е само на 28 и мисля, че може да предложи още много на спорта“, добави неговият чичо.

Фюри шокира света, като детронира Владимир Кличко с единодушно решение на съдиите в Дюселдорф през ноември 2015 година. „Тайсън направи нещо, което никой друг не е успявал. Той отиде в Германия като аутсайдер и победи най-добрия в тежка категория, който не беше губил от 11 години. Това беше фантастично постижение, с което всички ние се гореем. Все още мисля, че той ще рестартира кариерата си в бъдеще, но не знам точно кога“, завърши Питър Фюри.

Ощр от категория Бойни Спортове