Намери ни
To Top

Нурмагомедов се закани да счупи ръката на Тони Фъргюсън

Първият претендент за титлата на UFC в леката категория Хабиб Нурмагомедов ще се бие срещу дишащия във врата му – Тони Фъргюсън. Двамата ще премерят сили на 4 март в UFC 209, а победителят ще получи шанс да отмъкне златния пояс от Конър Макгрегър, който не е защитил нито веднъж „короната“ в категорията. Нурмагомедов и Фъргюсън промотират мача месеци наред, като искрите често прехвърчат помежду им.Наскоро Хабиб бе притиснат в ъгъла от журналисти, които го разпитваха за бъдещите му планове и без никакво притеснение той използва интервюто, за да заяви намерението си целенасочено да нарани опонента си.


. Причината е била липсата на уважение, което Фъргюсън е демонстрирал към него през последната година. Заради това, Нурмагомедов се закани да строши ръката на Фъргюсън.

„Този мач е различен от другите ми срещи. Искам да му строша лицето и да го науча на уважение. Когато се бих с Майкъл Джонсън и заключих кимура на ръката му, можех да я счупя, но избрах да я прилагам бавно. Исках да съм внимателен, за да не му нанеса сериозна травма. Тогава вече знаех, че боят е свършил. Трябваше само да продължа бавно и той се предаде. Ако Тони Фъргюсън ми даде ръката си, ще я строша както стана при Франк Мир срещу Ногейра.”

Битката между двамата мъже е един от най-очакваните ММА схватки за годината. Хабиб Нурмагомедов има 8 победи и 0 загуби в професионалната си кариера. Тони Фъргюсън има 22 победи и 3 загуби. Последните му девет мача завършват с победа, а откакто е в най-голямата организация по смесени бойни изкуства равносметката е 12 победи и само 1 загуба, нанесена от Майкъл Джонсън.

Ощр от категория Бойни Спортове