Намери ни
To Top

Бензема гледал вратаря през бинокъл

Нападателят Карим Бензема отнася сериозни критики за играта си в снощния реванш между Реал Мадрид и Селта от турнира за Кралската купа в Испания. „Белите“ отпаднаха на четвъртфиналите след 2:2 и общо 3:4, а французинът пак беше неузнаваемо слаб.

Детайлна карта на движението му по терена показва, че той почти не е влязъл в наказателното поле на домакините, а от AS го иронизират, че бил гледал вратаря на Селта през бинокъл. Дори Иско (№22) е действал в по-предни позиции от Бензема (№9).


Някой ще каже, че това сигурно са били инструкциите на треньора Зинедин Зидан, но пък няма как Бензема да прави това, което умее най-добре – да бележи, ако не се намира в близост до съперниковия страж.

Освен това Карим е втори по най-много сгрешени подавания от всички в Реал на „Балаидос“. Само Данило е сбъркал повече пасове от него.

Неслучайно преди началото на двубоя, в специална анкета, феновете на Мадрид предпочетоха Алваро Мората за титуляр вместо Бензема, но Зидан отново заложи на французина, докато по-младият му съотборник се появи чак в 80-ата минута.

Ощр от категория Футбол