Намери ни
To Top

Ювентус ще търси отмъщение от Милан заради Суперкупата

Ювентус приема Милан в 1/4-финал на турнира за Купата на Италия днес от 21,45 часа на „Ювентус Стейдиъм“.

Двубоят е повторение на финала от миналия сезон, когато „Старата госпожа“ триумфира с трофея и остави Милан без европейско участие. През настоящия сезон „росонерите“ вече на два пъти надвиха Ювентус и в Торино едва ли са щастливи от този факт.

Милан победи Ювентус за първенството в Серия А у дома, а през декември вдигна и Суперкупата на Италия след продължения и дузпи.


Това са повече от достатъчни основания „бианконерите“ да впрегнат всички сили, за да не позволят на Милан да продължи с успешната си серия срещу тях.

Двата отбора са на противоположни полюси след мачовете за първенство през отминалия уикенд. Ювентус с лекота се справи с Лацио, като победи с 2:0, докато Милан трябваше да преглътне загуба у дома с 1:2 от Наполи.

Очакванията са треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри да пусне доста от резервните състезатели на терена, докато колегата му Винченцо Монтела ще остави на пейката Сусо, който е играл във всички мачове досега. Карлос Бака също ще отстъпи място на Джанлука Лападула, а Мбайе Нианг бе обявен за продан и въобще не е в групата.

„Росонерите“ нямат победа срещу Старата госпожа за Купата на Италия в Торино от 1985 година.

Водещият букмейкър bwin дава коефициент 1,50 за успех на „бианконерите“. Равенството е оценено с 4,20, а коефициентът за победа на Милан е 7,00.

Вероятни състави:

Ювентус: Нето, Бардзали, Бонучи, Ругани, Куадрадо, Стураро, Ернанес, Ринкон, Алекс Сандро, Манджукич, Дибала.

Милан: Донарума, Абате, Палета, Романьоли, Антонели, Куцка, Локатели, Бертолачи, Хонда, Лападула, Бонавентура.

Съдия: Масимилиано Ирати

Ощр от категория Футбол