Намери ни
To Top

Ливърпул изправен пред тежък тест срещу Саутхамптън

Отборът на Ливърпул приема Саутхамптън в реванш от 1/2-финалите на турнира за Купата на лигата в Англия. В първата среща „мърсисайдци“ отстъпиха с 0:1, като само стабилната игра на вратаря Лорис Кариус ги спаси от разгром. Още тогава мениджърът Юрген Клоп се закани, че на „Анфийлд“ отборът му ще покаже съвсем друго лице, но какво – предстои да разберем тази вечер от 22 часа, когато реферът Мартин Аткинсън свири началния сигнал на мача.

След двубоя със Саутхамптън, Ливърпул изигра два мача, в които завърши 1:1 като гост на Манчестър Юнайтед в Премиър лийг и победи с 1:0 нискодивизионният Плимут в турнира за ФА Къп.


Именно успехът на Плимут прекъсна серия от четири мача без победа за подопечните на Клоп, които се надяваха да поемат в положителна посока, но това не се случи и в последния кръг през уикенда те загубиха с 2:3 от Суонзи.

В същото време „светците“ излизат със самочувствие, след като разгромиха с 3:0 шампиона Лестър у дома, като успехът дойде след смазващо игрово превъзходство.

Въпреки това водещият букмейкър bwin дава коефициент 1,50 за успех на „мърсисайдци“. Равенството е оценено с 4,33, а коефициентът за победа на Саутхамптън е 6,50.

Вероятни състави:

Ливърпул: Кариус, Клайн, Ловрен, Матип, Милнър, Вайналдум, Хендерсън, Лалана, Фирмино, Коутиньо, Стъридж.

Саутхамптън: Форстър, Седрик, Йошида, Стивънс, Бертранд, Хойберг, Ромеу, Класи, Редмънд, Тадич, Лонг.

Съдия: Мартин Аткинсън.

Ощр от категория Футбол