Намери ни
To Top

ЦСКА-София преговаря за конгоански нападател

Селекцията на ЦСКА-София се бави, но до няколко дни в клуба все пак може да се появи дългоочакваният нов нападател. „Червените“ са на път да се откажат от голмайстора на Аустрия (Лустенау) Рафаел Двамена, защото към него има голям интерес от доста отбори, включително Спартак (Москва) на Ивелин Попов, и преговорите са в застой. Sportal.bg научи, че на „Българска армия“ вече са насочили усилията си към привличането на Кристофър Мабулу от гръцкия ПАС Янина. До момента обаче двата клуба не успяват да се разберат за трансферната сума.


Нашата медия научи и конкретните параметри, около които се въртят разговорите. В началото на тази седмица „червените“ са предложили 350 000 евро за Мабулу, но офертата им е била отхвърлена. Сигурно е, че Янина няма да продаде 26-годишния футболист за по-малко от 500 000. За да се стигне до сближаване на позициите, от ЦСКА-София ще обещаят на гърците процент от евентуален следващ трансфер на нападателя.
Мабулу е роден във Франция, а началото на кариерата му е в Шатору. През 2014 година подписва с Бастия и има 29 мача и 3 гола за корсиканци. И трите му попадения в Лига 1 са отбелязани през сезон 2014/15, докато през следващата кампания не успява да се разпише в изиграните от него 9 мача.

През лятото Мабулу подписва като свободен агент с Янина. От началото на сезона той е взел участие в 16 мача и е вкарал 3 гола в гръцката Суперлига – два на Панайтоликос и един на гранда АЕК. Има и едно попадение за Купата на Гърция, с което отборът му елиминира Ксанти.
Мабулу действа предимно като централен нападател, но няма проблем да атакува и от втора позиция. Той е предпочитаният вариант от ЦСКА-София пред Давид Н’Гог. За бившия нападател на Ливърпул Паниониос иска 200 000 евро, а освен „червените“ кандидати за подписа му са Риека, Боависта и Алмерия.

Проблемът с Н’Гог е, че има сериозно медицинско досие и евентуалното му привличането му крие голям риск.

Ощр от категория Трансфери