Намери ни
To Top

Берое с 11-ти пореден успех у дома

Отборът на Берое записа 11-та поредна победа като домакин.

В последния си мач от група А на Балканската лига старозагорци се наложиха с 91:70 над КК Куманово. Това е седми успех за „зелено-белите“ в надпреварата, с което те приключват с актив от седем победи и едва три загуби.

Разликата се оказа достатъчна за Берое, за да заеме и първото място в група А.


С нея тимът компенсира поражението от същия съперник в средата на ноември и изпревари македонския отбор в битката за лидерската позиция.

Успехът обаче не дойде лесно, въпреки че Берое поведе още в самото начало. Старозагорци още тук стопиха аванса на гостите си от първия двубой след като поведоха с 19:9. Последва обаче серия от 10:0 за гостите и частта завърши с минимален аванс за старозагорци с 23:19.

Надлъгването между двата тима продължи и през втората част. Старозагорци обаче не изпуснаха лидерството в резултата въпреки че гостите се доближиха само на точка в средата на частта. Великолепните изяви на Аарън Джоунс в защита и концентрираната игра на тима в нападение осигуриха аванс от 11 точки на полувремето– 47:36.

В третата част Берое успя да задържи аванса си и дори да го увеличи на 17 точки – 68:51. В началото на последната част играчите на „зелено-белите“ реализираха две поредни тройки чрез Тихомир Желев и Тенчо Тенчев и авансът скочи до 21 точки. До края старозагорци не позволиха изненада и записаха трета поредна победа в надпреварата.

Следващата седмица Берое започва участието си във втората фаза на Балканската лига. Съперници там ще бъдат четвъртия отбор от група А, както и тимовете заели второ и трето място в група В.

Ощр от категория Баскетбол