Намери ни
To Top

Григор Димитров играе четвъртфинала в деня на Св. Григорий Богослов

Григор Димитров ще играе срещу Давид Гофен в четвърфинална среща от Откритото първенство по тенис на 25 януари, когато почитаме Свети Григорий Богослов. Мачът е трети от програмата на „Rod Laver Arena“ и се очаква да започне около 6:00 ч наше време.
Преди Григор и белгиеца на корта ще се изиграят други две срещи – полуфиналите при жените Каролина Плишкова – Миряна Лучич-Барони и Серина Уилямс – Джоана Конта.

Димитров повтори най-доброто си класиране в Мелбърн, след като се наложи над изненадата в турнира – Денис Истомин, с 2:6, 7:6(2), 6:2, 6:1.


Той игра четвъртфинал на турнира и през 2014 г., когато беше отстранен от Рафаел Надал.

11-ият в световната ранглиста Давид Гофен пък за първи път се класира за толкова напреднала фаза. През 2016 г. той отпадна на осминафинал от Роджър Федерер. Нещо повече, при победа над Димитров той ще се превърне в първия белгиец от 1925 г. насам, играл на полуфинал в турнир от Големия шлем. За последно това стори Жан Ваше на „Ролан Гарос“.

Българският тенис може да се похвали с по-пресни успехи, но при жените. Ако Григор победи, той ще изравни постижението на Мануела Малеева, която също има два полуфинала на Откритото първенство на САЩ през 1992 и 1993 г.

В момента Димитров има 9 последователни победи в кариерата си, което е най-доброто постижение за него.

Балансът му срещу Гофен също е положителен. Българинът и съперникът му са се срещали веднъж на „Мастърс“ турнири – през 2014 г. на Откритото първенство на САЩ, когато Димитров победи с 0:6, 6:3, 6:4, 6:1.

Те имат и три срещи в „Чалънджър“ и „Фючърс“ турнири в зората на своите кариери. Във всички тях краен победител е бил българинът.

Победителят от този Димитров – Гофен продължава на полуфинал срещу Рафаел Надал или Милош Раонич, които също ще излязат на корта в сряда.

Ощр от категория Тенис