Намери ни
To Top

Сър Алекс: Едва ли някой ще подобри рекорда на Рууни

„Рекордът на сър Боби Чарлтън се задържа 44 години и аз не си представях, че Уейн Рууни може да го подобри, когато го привлякох в Манчестър Юнайтед.”

Това каза живата легенда на клуба сър Алекс Фъргюсън по повод факта, че капитанът на „червените дяволи” вече е и техен водещ реализатор за всички времена с 250 попадения на сметката си.

„Той го направи за около 200 мача по-малко от сър Боби, което е невероятно”, отбеляза шотландецът, а после бе запитан дали е възможно някой да подобри рекорда на Рууни.

„Не мисля.


Никога не трябва да се казва никога, но все пак е трудно някой играч да се задържи повече от десетилетие в един и същ отбор. Такъв е модерният футбол, макар Манчестър Юнайтед да е сред малкото клубове, които са имали много такива състезатели. Не само по мое време, но и още при сър Мат Бъзби.”

„Сега Жозе Моуриньо спомена Маркъс Рашфорд, но той трябва да вкарва по най-малко 20 гола през следващите минимум 10 години. Това само по себе си е трудна задача, а и самият футболист трябва да се задържи толкова дълго в отбора. Надяваш се той да остане, дори и за повече, но подобни неща се случват все по-рядко.”

Ощр от категория Анализ