Намери ни
To Top

Как приема Довициозо заплатата на новия си съотборник в Ducati

Андреа Довициозо е пилот на Ducati от 2013 година, а сезон 2017 го сблъсква с нов съотборник в лицето на Хорхе Лоренсо, с когото бяха в напрегнати единоборства през 2008 – 2009 година при 250-кубиковите машини. Оттогава испанецът спечели 44 състезания в кралския клас, а Довициозо записа дебютната си победа с Ducati на „Сепанг“ миналата година.

Очакванията към Лоренсо със сигурност са големи и тепърва ще разберем с по-добър мотор ли продължи испанецът кариерата си или бе грешка да подари мястото си в Yamaha на Винялес, партнирайки на Доктора.

Привличането на Лоренсо в италианския отбор е струвало значително много, а според източници от Ducati неговата заплата ще бъде повече от 10 млн.


евро. Довициозо коментира сериозната разлика между своето възнаграждение и това на Лоренсо.

„Вярно е, че разликата е голяма, но не мисля, че на пистата се усеща. Той спечели доста титли и е нормално Ducati да похарчат тези пари за него. Колкото до заплатата, аз никога не съм се състезавал заради пари и това ще продължи и за в бъдеще. Може би ако в предстоящите две години постигна резултата, който трябва, ще се увеличи и заплатата ми“, заяви Довициозо.

Ощр от категория Спорт