Намери ни
To Top

Само Йокич не стигна на Денвър срещу Спърс

Впечатляващата серия от мачове на Никола Йокич продължи и в Сан Антонио, но само той не бе достатъчен на Денвър. Спърс не намериха отговор за сръбската сензация, но въпреки това надиграха Денвър със 118:104 и сложиха край от поредицата на Нъгетс от четири поредни победи.

Йокич изигра поредния си фантастичен мач, въпреки че имаше лек проблем с десния глезен. Младокът вкара рекордните за кариерата си в НБА 35 точки, добявайки към тях 12 борби, 4 асистенции и 2 чадъра.


От другата страна обаче бе Кауай Ленърд, който затвърди титулярното си място в Мача на звездите с 34 точки за 36 минути игра. Соченият за наследник на Тим Дънкан като лице на тексаския тим баскетболист овладя и 5 борби, даде 5 асистенции и отне 2 топки от гостите от Колорадо. Ленърд получи сериозна подкрепа от Дежоунте Мъри, който започна като титулярен плеймейкър на Спърс. Новакът вкара 24 точки за 34 минути игра, след като в предходните 20 мача, в които бе играл бе реализирал общо 52.

Ману Джинобили се включи добре с 14 точки, 5 борби и 4 асистенции, а ЛаМаркъс Олдридж и Дейвид Лий вкараха по 10. Домакините бяха без Пау Гасол, който има фрактура на ръката и Тони Паркър (травма на левия крак).

Ощр от категория Баскетбол