Намери ни
To Top

Ямамай загря за Марица с още една загуба в Бусто Арсицио

В последния си мач преди да замине за България, отборът на Унет Ямамай (Бусто Арсицио) инкасира тежка домакинска загуба в италаианското първенство. Пред над 3000 зрители в зала Палаямамай, съперникът на Марица (Пловдив) в турнира за Купата на ЦЕВ отстъпи пред седмия в таблицата Зюдтирол (Болцано) с 0:3 (22:25, 21:25, 22:25) след 85 минути игра.

Пеперудите бяха водени от възстановяващата се след контузия капитанка Джулиа Пизани, но усетиха отсъствието на другия си основен център Федерика Стуфи, която получи травма в сряда по време на мемориалния турнир Мимо Фуско в Бусто Арсицио.

Въпреки чистия краен резултат, мачът протече оспорвано и във всеки от геймовете имаше обрати във водачеството.


Двата тима си отбелязаха по седем точки от блокада, показаха почти еднакви проценти в посрещане и в успеваемостта на атаката. Гостенките дори направиха повече непредизвикани грешки. Това, което даде най-голямо предимство на Зюдтирол, беше играта в защита. Тимът от Болцано си даде възможност да организира повече на брой атаки, подкрепи се и с три аса и така достигна до убедителния успех.

Топреализатор на мача стана хърватският секс-символ Саня Попович. Диагоналът на Зюдтирол допринесе за победата с 20 точки. За Унет Ямамай най-резултатна бе Валентина Диуф с 18 точки, следвана от доминиканката Брайелин Мартинес с 12.

“Разочарован съм от отношението, което моят тим показа”, бяха първите думи на треньора Марко Менкарели по време на пресконференцията след двубоя. “Волейболистките на Зюдтирол бяха много дисциплинирани на терена, но не мога да кажа същото за своя отбор. Не знам дали сме се подготвили добре за тази среща, понеже така и не успяхме да покажем организация на игрището. Поднасям извиненията си на феновете и на всички, които дойдоха в залата да ни гледат.”

Унет Ямамай ще замине за Пловдив като пети във временното класиране в Серие А1, с 22 точки от осем победи и пет загуби. След като успяха да победят българските шампионки с 3:1 у дома в първата среща между двата отбора, задачата на Пеперудите за реванша в Града под тепетата е да спечелят поне два гейма, за да продължат напред в турнира. Марица посреща Ямамай тази сряда, 25 януари, от 18:30 б.в. в зала Колодрума.

Ощр от категория Волейбол