Намери ни
To Top

Яя Туре не спира с критиките към съдията Маринър

Полузащитникът на Манчестър Сити Яя Туре рискува да си навлече гнева на Футболната асоциация на Англия, след като здраво разкритикува съдията Андре Маринър, отказал да даде дузпа за тима им при 2:2 с Тотнъм в събота.

Сити водеше с 2:1 в този мач, когато десният бек на Шпорите Кайл Уокър подсече в наказателното поле Рахийм Стърлинг. Но съдията Андре Маринър отказа да даде дузпа и минута по-късно Тотнъм стигна до равенството 2:2. А самият Уокър заяви след мача, че е бил щастлив съдията да не даде дузпа в тази ситуация.


„Ние се чувствахме някак си ограбени, защото доминирахме през целия мач. Беше един фантастичен мач за нас. И когато видиш колко много голови положения създадохме, особено преди почивката, това е невероятно срещу сериозен отбор като Тотнъм. И след това мениджърът ни, и ние футболистите сме разочаровани, защото с тази пропусната от съдията дузпа, все едно сме ограбени, заяви Яя Туре по повод реферските решения на Маринър.

„Когато си отидох в къщи и гледах по телевизиите, аз вероятно щях да счупя стъклото от яд, защото сме загубили две точки по този начин. Ако Маринър е гледал отново мача, вероятно е наясно, че направи нещо много грешно.

Равенството остави Сити на 5-о място в Премиършип, а Туре добави, че вероятно Стърлинг е трябвало да падне на тревата на минутата, когато е усетил около себе си крака на Уокър, за да бъде сигурен в отсъждането на дузпата.

„Ако той имаше опитът, който имам аз, вероятно би се хвърлил на тревата в тая ситуация и вероятно би я получил. Но нашият футболист е прекалено честен, за да си проси нещо, което е очевидно, добави опитният дефанзивен халф.

Ощр от категория Футбол