Намери ни
To Top

Изненада! Джо Пери разгроми гордостта на Азия

Световният номер 9 Джо Пери се превърна в голямата изненада на най-престижния снукър турнир извън ранкинг системата – Мастърс, след като разгроми с 6:1 гордостта на Азия в джентълменския спорт Дин Дзюнхуей.


Така считаният за аутсайдер и един от най-пренебрегваните играчи от елита на снукъра се класира за първи път в кариерата си на полуфинал. Пери не бе вписван от никого в сметките за разпределянето на призовите места, особено след като не бе преминавал осминафиналите на нито един турнир от октомври месец насам.
View image on Twitter
View image on Twitter
Follow
World Snooker ✔ @WorldSnooker1
RESULTS | Two awesome performances today as @TheHawk147 and @joegentlemanjoe go through to face each other in the semis! #DafabetMasters
1:14 AM – 21 Jan 2017 · Enfield, London
15 15 Retweets 25 25 likes
42-годишният англичанин само веднъж в кариерата си до момента бе стигал до четвъртфинал на Мастърс – през 2011 година, но впечатли всички с изразителните си победи с 6:1 над Стюърт Бингам и сега Дин Дзюнхуей. Пери ще се изправи срещу миналогодишния финалист Бари Хоукинс в непредсказуем дуел за място на финала, като вече си е гарантирал поне 50 хиляди паунда от наградния фонд. Излишно е да се подчертава, че евентуален успех над Ястреба (сразил с 6:3 световния номер 1 Марк Селби в следобедния петъчен мач) ще го изведе до финал на турнир от „Тройната корона“ за първи път. Шампионът в Мастърс от 2011 година Дин бе толкова неузнаваем и разпилян, че непредизвиканите му грешки позволиха на Пери да вземе първите четири фрейма с най-висок брейк от едва 55 точки.

След интервала англичанинът увеличи аванса си със серия от 63, преди най-накрая Дин да окаже някаква съпротива и да спечели партия след брейк от 54, но тя само му помогна да намали на 5:1. Рано в седмия фрейм обаче Дин пропусна червена, което даде шанс на Пери да се развихри между топките и той бе безпогрешен с великолепен сенчъри от 127 точки за крайния успех.

Полуфиналните двойки в Мастърс са:

Рони О’Съливан – Марко Фу от 15:00 часа българско време в събота
Джо Пери – Бари Хоукинс от 21:00 часа българско време в събота

Даниел Любомиров

Ощр от категория Спорт