Намери ни
To Top

Барса спечели като гост на Реал Сосиедад за първи път от 10 години

Отборът на Барселона извоюва важна победа с 1:0 като гост на Реал Сосиедад в първи мач от четвъртфиналите на турнира за Купата на Краля в Испания. Успеха на каталунците в Сан Себастиан донесе бразилският нападател Неймар, който се разписа от дузпа в 21-ата минута.

Двубоят на „Аноета“ започна с претенции на домакините за наказателен удар, но главният арбитър подмина ситуацията, при която Вилиан Хосе се свлече на земята след лек контакт с Жерард Пике. Последваха няколко опасни положение пред вратата на Реал Сосиедад, но до гол не се стигна.


Така се стигна до решителната за изхода на първия мач ситуация, при която Ариц Елустондо извърши нарушение срещу Неймар в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Потърпевшият в типично свой стил опъна мрежата зад Джеронимо Рули и изведе Блаугранас напред в резултата.

В оставащото време до края на срещата чистите възможности за второ попадение не липсваха, като и двата тима пропиляха по няколко такива. В крайна сметка възпитаниците на Луис Енрике удържаха аванса си и спечелиха на „Аноета“ за първи път от 2007 година насам.

Реваншът в Барселона ще се състои точно след седмица.

Ощр от категория Футбол