Намери ни
To Top

Малдонадо отново се е надявал да се върне във Ф1

Пастор Малдонадо се е надявал, че внезапното разбъркване в пазара на пилотите, причинено от оттеглянето на Нико Розберг от Мерцедес, ще остави свободно място за него на стартовата решетка за сезон 2017 във Формула 1.
Пилотът от Венецуела, който остана без отбор и кола след края на сезон 2015, постоянно се опитва да се върне в шампионата. Миналата година водеше преговори със Заубер за евентуално преминаване в IndyCar, но те не доведоха до нищо.

Сега Пастор призна, че се е надявал на нещо с излизането на Розберг, но на негово място в Мерцедес отиде Валтери Ботас, а в Уилямс финландецът бе заместен от Фелипе Маса.


В Заубер пък отиде Паскал Веерлайн и така за Малдонадо отново няма място. В интервю той обясни, че не иска да се връща в някой слаб отбор: „Прецених възможностите пред себе си и все още обмислям всички варианти за добра професионална състезателна програма. Разбира се, че Формула 1 е една от категориите, които представляват интерес за мен. Имах шанс да се върна, но исках да е само при правилните условия, а не като онези, които имах преди. След напускането на Розберг мислех, че домино ефектът може да доведе до добър шанс за мен, но нещата се развиха по-различно“.

„Имаше възможност да отида в Заубер, който е добър отбор с много опит, но преминал през труден период. В крайна сметка решихме, че условията не са подходящи и не задоволяват нито една от страните. В момента времената са трудни за много отбори във Формула 1, не само за Заубер, защото решенията им се взимат по икономически причини“, допълни Малдонадо.

Ощр от категория Спорт