Sportove

Уестбрук няма да е титуляр в Мача на звездите

Ръсел Уестбрук остана извън стартовата петица на Западната конференция за тазгодишния Мач на звездите в НБА, въпреки че записва исторически сезон с “трипъл-дабъл” средно на мач до момента. Експлозивният гард на ОКС постига по 30.6 точки, 10.4 асистенции и 10.


6 борби, но фенове, журналисти и играчи стигнаха до решението той да не бъде сред титулярите за сметка на Джеймс Хардън и Стеф Къри.

Уестбрук бе №1 сред вотовете на играчите, както и на медиите, а при феновете бе нареден на трето място. Любопитен факт е, че Къри е №1 в гласуването на привържениците и №3 при журналисти и състезатели, а Хардън е №2 и в трите класации.

Формулата за избор е следната – вотът на феновете се умножава по две, добавя се този на играчите и журналистите и сборът се дели на четири. Любопитен факт е, че Уестбрук, Къри и Хардън имат еднакъв резултат от тази сметка.

Пренебрегването на Ръс моментално отприщи вълна на недоволство сред цялата Лига, поведена от Енес Кантер от Тъндър. Турският център написа, че никой не заслужава титулярното място повече от Уестбрук. В подкрепа на №0 се включиха още Чандлър Парсънс, Джеръми Лин, Антъни Мороу, Камерън Пейн, както и една от най-големите легенди на играта – Кевин Гарнет.

Ето и стартовите петици на двете конференции.

Запад

Стеф Къри (Голдън Стейт)
Джеймс Хардън (Хюстън)
Кауай Ленърд (Сан Антони)
Кевин Дюрант (Голдън Стейт)
Антъни Дейвис (Ню Орлиънс)

Изток

Кайри Ървинг (Кливланд)
ДеМар ДеРоузън (Торонто)
Джими Бътлър (Чикаго)
ЛеБрон Джеймс (Кливланд)
Янис Адетокумбо (Милуоки)


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.