Намери ни
To Top

Неузнаваем Мърфи бе разпилян от Ястреба на Мастърс

Шон Мърфи – победителят в Мастърс преди две години – изигра изключително странен мач и бе напълно пометен от Бари Хоукинс с 6:1 в последния двубой от първия кръг на най-престижния снукър турнир извън ранкинг системата. Ястреба, който е финалист от миналата година (1:10 от Рони О’Съливан), сам призна след срещата, че е очаквал оспорвана битка, но нищо такова не се случи около зеленото сукно.

В първите пет фрейма Мърфи правеше нехарактерни грешки и след като изостана с 0:5, бе ясно, че оттам нататък може само да се постарае да не се изложи съвсем и да спечели някоя почетна партия. Това се случи със серия от 60 точки, след която Мърфи вдигна с ирония победоносно юмрук над главата си, осъзнавайки сам нелепата ситуация, в която се намира.


View image on Twitter
View image on Twitter
Follow
BBC Snooker ✔ @BBCSnooker
It’s all over.

Barry Hawkins beats Shaun Murphy 6-1. He’ll play Mark Selby in the #Masters quarter-finalhttp://bbc.in/2iPXHAe
11:44 PM – 18 Jan 2017
21 21 Retweets 66 66 likes
Серии от 79 във втория, 89 в четвъртия, 85 в петия и 50 в оказалия се последен седми фрейм бяха достатъчни на Хоукинс да постигне най-изненадващо изразителната победа в тазгодишното издание на Мастърс.

„Очаквах труден мач, защото Шон е страхотен играч и победа с 6:1 точно тук е невероятен резултат за мен. Хубаво е, че мога да предложа добро представяне на всички тези хора, които идват да ни гледат и очакват шоу. Марк Селби е най-добрият играч в света в момента и е много уверен в себе си, ще ми трябва наистина нещо специално. Но това е голям мач за мен и нямам търпениe“, коментира Ястреба след срещата.

View image on Twitter
View image on Twitter
Follow
World Snooker ✔ @WorldSnooker1
RESULT | @TheHawk147 completes a 6-1 demolition of Murphy in the first round, setting up a @markjesterselby quarter final! #DafabetMasters
11:54 PM – 18 Jan 2017 · Tottenham, London
16 16 Retweets 35 35 likes
С този дуел станаха ясни всички четвъртфинални двойки в „Александра Палас“:

Рони О’Съливан – Нийл Робъртсън (четвъртък от 15:00 часа българско време)

Марко Фу – Марк Алън (четвъртък от 21:00 часа българско време)

Джо Пери – Дин Дзюнхуей (петък от 15:00 часа българско време)

Бари Хоукинс – Марк Селби (петък от 21:00 часа българско време)

Ощр от категория Спорт