Намери ни
To Top

Григор: Преди шест месеца можеше да загубя мача

Григор Димитров преодоля Хьон Чун от Южна Корея след 1:6, 6:4, 6:4, 6:4 във втория кръг на Australian Open. Най-добрият български тенисист обаче бе сериозно затруднен от днешния съперник. Южнокореецът бе блестящ в първия сет, а в четвъртия успя да върне пробив и да изравни за 4:4 преди да се предаде.

25-годишният Димитров призна, че ако този мач се бе играл миналата година, когато не бе достатъчно уверен на корта, можеше и да го загуби.


Той потвърди, че сега е доста по-стабилен психически, когато се озове в тежки ситуации. „Преди шест месеца можеше да загубя мача. При 4:3 в четвъртия сет той изравни и си помислих: „о, не отново“. Много съм щастлив, че веднага успях да пробия“, сподели Григор в студиото на ESPN в Мелбърн.

Българинът коментира, че днешната победа се дължи на промени, които той е направил след първия сет: „Целта ми беше да го натисна от самото начало, но бях твърде агресивен. После промених подхода и след това контролирах нещата“.

Той за пореден път обясни, че е направил много добра подготовка. „Някои тенисисти имат проблем с този период, в който трябва само да тренират седмици наред, но аз не съм така. Обичам да работя и се наслаждавам на този период. Започнах още в средата на ноември, всичко беше по план и мина много добре“.

Григор отдаде заслуженото и на работата си с Дани Валверду, като обясни разликата, която той е направил: „Дани опрости нещата, опрости начина, по който се подготвяме за мачове. За мен това е много важно, да се събудя и да не мисля за прекалено много неща“.

Димитров коментира и следващия си съперник Ришар Гаске: „Последния път, когато играхме, победих, но в Шанхай при много различни условия в края на сезона. Сега двамата сме свежи, ще бъде интересен мач“.

Ощр от категория Тенис