Sportove

НБА се сбогува с ръкавите

Завръщането на Nike като производител на екипировката на отборите от НБА ще върне Лигата към класическите традиции. Американският спортен гигант не планира да продължи тенденцията, която сегашния доставчик Adidas наложи от 2013 година насам, а именно част от тимовете да играят с екипи с ръкави в някои от мачовете си, за сметка на утвърдените и всепризнати потници.

Ръкавите дебютираха в Асоциацията на Коледа през 2013 година, а в последствие сериозен брой отбори, включително Голдън Стейт Уориърс, които бяха сред първите, получили възможността да ги облекат, както и Кливланд, двата отбора от Ел Ей – Клипърс и Лейкърс, както и Чикаго, Ню Йорк и още дузина клубове използваха този вариант. В същия сезон екипите за Мача на звездите бяха в такъв вариант.


По време на миналогодишната Лятна лига почти всички участници бяха с екипи с ръкави.

Чувствата обаче винаги са били смесени и сериозен брой играчи изразяваха недоволството си, защото според тях въпросната екипировка ограничава движението им. ЛеБрон Джеймс дори стигна до крайности и разкъса ръкавите на третия екип на Кливланд.

Договорът между НБА и Nike e за период от осем години и стартира от следващия сезон 2017/2018.


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.