Sportove

Минесота пак пробва да се отърве от Рубио

Минесота активно търси вариант за раздяла с испанския си плеймейкър Рики Рубио, съобщава The Vertical. 26-годишният европеец редовно попада в трансферни спекулации, но откакто Том Тибодо застана начело на отбора и Тимбърулвс избраха Крис Дън в Драфта, постоянно има въпросителни около бъдещето на Рубио в Минеаполис. Според изданието ръководството проучва възможните опции, а предложенията към останалите клубове са за пакетна сделка с Шабаз Мухамад.

Испанецът е най-скъпоплатеното име в сегашния състав на Тимбърулвс, а заплатата му за сезон 2016/2017 е в размер на $13.


5 милиона, а до края на договора си през 2019 година ще трябва да заработи още $29 милиона.

Тибодо бавно и търпеливо налага Дън като заместник на Рубио и за 16 минути на мач новакът постига по 3.9 точки и 2.3 асистенции. Показателите на Рики пък са 7.9 точки, 8.1 асистенции и 3.9 борби средно на мач, а в последните пет мача на отбора той неизменно постига поне по 10 завършващи паса.

В замяна на услугите на вече натрупалия доста опит в НБА испанец, от сегашния му отбор искат да получат гард, който за начало ще бъде титуляр, но след това ще се превърне във втори избор след Крис Дън.

Преди време като най-сериозен кандидат за Рубио се спрягаше Сакраменто, но към днешна дата развитие няма. Желанието на Тибодо е Рики да бъде изтъргуван преди 23 февруари, когато е последният срок за трансфери в НБА.


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.