Намери ни
To Top

Синът на Гунди: Скоро и Левски, и ЦСКА ще се върнат по местата си

Синът на „синята“ легенда Георги Аспарухов – Андрей, коментира моментното състояние на Левски. Наследникът на Гунди, който бе официален гост при откриването на новата централна трибуна миналата година, заяви, че скоро любимият му клуб ще се върне на мястото си, въпреки че има много проблеми.

„Не съм толкова близо до клуба, разстоянието си казва думата. Идвам си в България на една-две години.


Миналата бях безкрайно изненадан и поласкан от поканата да бъда част от откриването на новия сектор, което бе изключително преживяване за мен и съм благодарен на тогавашното ръководство на Левски – на Иво Тонев и на Васил Колев, който бе председател на Тръст „Синя България“. Изживяхме със съпругата ми невероятен момент, който се изпитва веднъж в живота. Успях да разговарям с мои бивши колеги, които са по-близо до отбора, за проблемите, които за съжаление мисля, че са повече от хубавите неща. Ще дойде много скоро времето обаче, когато и Левски, и ЦСКА ще се върнат на своите места”, сподели Андрей Аспарухов в интервю пред телевизия „BiT“.
Официално откриха сектор „А“ на стадиона „Георги Аспарухов“+36
“Феновете са разликата между Левски и ЦСКА, без да обиждам другите отбори като Лудогорец например. Разградчани направиха изключителен отбор за нашите мащаби. Проектът им е много добър и работи успешно. Но това, което имат Левски и ЦСКА, пловдивските Ботев и Локомотив, Берое, смятам, че им дава допълнителна стъпка напред. Левски има изключителни фенове. Лошото е, че това, което забелязвам в последните години, ако мога така да се изразя – нормалният фен, който не е в сектор „Б“, не е на стадиона. Сега нещата са други“, коментира още синът на Гунди.

„Моето виждане е, че когато отборът започне да си възвръща идентичността, тогава ще се завърне и масовият запалянко с малките деца. Да се превърне ходенето на мач като едно семейно преживяване. Това е първата стъпка, която трябва да се направи, феновете не трябва да бъдат основният двигател, а да бъдат коректив, който да може да оказва влияние на изключително важни неща за решаване, но не трябва да участват в избора на треньор или на ръководител. Това трябва да е работа на професионалистите. Всички фен клубове би трябвало да подпомагат не само клуба Левски, а и да подпомагат всичките привърженици по целия свят. Да обединят хората, да се направи някаква организация да помагат Левски да влиза в сърцата на младите хора“, допълва още Андрей.
Официално откриха сектор „А“ на стадиона „Георги Аспарухов“+36
„Всеки, който е живял дълги години в чужбина, знае, че децата започват да забравят да говорят дори български. С една такава организация децата ще могат да научат историята на любимия клуб, да се гледат паметни мачове, да се събират и да се проследяват и съвременните мачове. Това е основната цел”, каза още Аспарухов-младши, който работи в академията на Ню Ингланд Ръш в Бостън.

Ощр от категория Футбол