Намери ни
To Top

Вавринка: Съжалявам, че го уцелих между краката

Стан Вавринка имаше доста по-тежък мач от очакваното на старта на Откритото първенство на Австралия. Той преодоля словака Мартин Клижан, но трябваше да играе пет сета и над 3 часа и половина преди да стигне до успеха. Бившият шампион в Мелбърн и настоящ от US Open направи 43 непредизвикани грешки.

При 4:4 в петия сет швейцарецът изкара яда си, като удари с топката Клижан в слабините след мощен форхенд.


Словакът бе свалил ракетата си, тъй като пусна много лека топка и се бе предал в разиграването. Въпреки че голяма част от корта бе празна, Вавринка с доста силен удар запрати топката в посока тялото на съперника и го уцели на доста болезнено място. Мартин се свлече от болка, а Стан бързо прескочи мрежата, за да се увери, че е наред.

След мача Клижан заяви, че ударът не е бил случаен: „Аз спрях да играя. Той можеше да отиграе топката навсякъде по корта, но той уцели мен“.

Вавринка отрече, че е насочил топката нарочно към съперника: „Това беше неприятен удар за него. Понякога някои играчи се правят, че спират да играят и след това вдигат ракетата. Аз пропуснах някои лесни удари. За мен беше важно да не пропусна. След това исках да се уверя, че той е добре. Съжалявам, че го уцелих на лошо място, но мисля, че всичко е наред“.

Ощр от категория Тенис