Намери ни
To Top

Боримиров обясни за талантите, които отидоха в Лудогорец

Шефът на детско-юношеската школа на Левски Даниел Боримиров коментира ситуацията около двете момчета – Тихомир Димитров и Георги Николов, които бяха при „сините“, но вече са част от юношеските формации на Лудогорец. Първият бе централен защитник при U17, а вторият – нападател в набор 2002.

„Наистина момчетата вече не са при нас. На централния защитник Тихомир му предлагахме договор още октомври месец.


Баща му тогава каза да изчакаме да му свърши контрактът с Лъчезар Танев и ще подпише с Левски. Явно обаче е взел друго решение и е решил да го премести в Лудогорец. Това си е тяхно решение. Относно Николов ситуацията е различна. Специално треньорът Борислав Кьосев бе предупредил баща му, че няма да играе много редовно при него, като му е обяснил, че на този етап ще разчита на други. Затова, ако иска, може да го премести в друга школа. Виждаме, че той е избрал да играе в Лудогорец“, сподели Боримиров пред Sportal.bg.

Това не са първите таланти по оста „сини“ и „зелени“, които сменят клубната си принадлежност.

Бронзовият медалист от САЩ`94 през лятото привлече от школата на шампионите един от най-перспективните футболисти в страната. Става въпрос за родения на 22 септември 1999 година Илия Юруков. Юношеският национал показа отлични игри през есента, като Елин Топузаков го взе на лагер в Агиа Напа с първия тим на Левски. Той дори направи неофициален дебют за 26-кратните шампиони при победата с 2:0 над Септември (София) през ноември.

На „Герена“ дори коментират, че като цяло в тази въртележка на таланти те имат предимство, тъй като Юруков наистина впечатлявал сериозно.

Ощр от категория Трансфери