Намери ни
To Top

Марота: Алегри остава, ще инвестираме в италианци

Генералният директор на Ювентус Джузепе Марота коментира някои от слуховете свързани с клуба. Босът категорично отрече информациите за предстояща раздяла с треньора Масимилиано Алегри през лятото. В същото време той призна, че Патрис Евра може да си тръгне преди края на зимния трансферен прозорец, като решението е изцяло в ръцете на играча.

„Няма нищо ново около трансфера на Евра, футболистът сам трябва да реши бъдещето си.


Той е професионалист и знае, че договорът му изтича през юни“, заяви Марота.

В последните дни Юве инвестира в привличането на двама млади италиански играчи в лицето на защитника на Аталанта Матия Калдара и крилото на Асколи Рикардо Осорлини. Според Марота, клубът ще продължи с тази си политика.

„Важно е да продължим да инвестираме в „Произведено в Италия“. Трябва да имаме куража да даваме шанс на млади италианци. Наскоро взехме Томас Ринкон, но това бе главно, защото той бе на пазара и имаше подходящите характеристики да подсили халфовата ни линия. Трудно е да изградим същата полузащита, каквато имахме преди. Няма как да намерим играчи като Артуро Видал, Андреа Пирло и Пол Погба. Може да се каже, че в момента сме по-слаби в тази зона на терена в сравнение с миналото, но ние трябва да мислим за отбора като едно цяло“, допълни босът.

Накрая дойде и въпросът за евентуалната раздяла с Алегри, който е спряган за нов наставник на Арсенал от лятото.

„Това е неговата трета година при нас и според мен е напълно възможно един треньор да работи и по-дълго с даден отбор. Не разбирам желанието на някои специалисти за промяна. Има и други наставници, чиито договори изтичат, но никой не говори същите неща, както за Алегри. Той има манталитет на победител и ние нямаме никаква причина да се разделяме с него“, завърши Марота.

Ощр от категория Футбол