Намери ни
To Top

Христо Райчев: Този отбор има характер

Националният отбор по волейбол на България за младежи под 19 години спечели предварителна група G от европейските квалификации. Двубоите от групата се играха в столичната зала „Христо Ботев“, като националите ни се класираха за Европейското първенство 2017 с три победи от три мача, като в последния надделяха над Беларус с 3:0 (25:23, 26:24, 25:23).

„Да спечелиш мач като този, трябва да се покаже характер! Моите играчи го направиха! Взехме първо място в нашата предварителна група и показахме, че сме волейболна нация. Следващата ни стъпка е на Европейското първенство 2017.


Сега трябва да работим по-усилено, защото там ще се сблъскаме с много силни отбори. Но аз продължавам да работя с тези млади момчета и аз съм уверен в шансовете ни! „, заяви след победата селекционерът на младежите под 19 години Христо Райчев.

Оценка? По принцип избягвам да правя индивидуални оценки, защото нашият спорт е колективен. Иначе като колектив още преди два месеца казах, че с този отбор се работи много лесно и днес момчетата го доказаха. Комуникацията между мен и тях е добра и това дава резултат.

Съжалявам за момчетата, които отсъстваха заради контузии. Надявам се по нататък да се възстановят и да се включат в нашия отбор, защото те са част от него. Пожелавам им бързо оправяне.

Подготовка за Европейското? За сега не мога да кажа нищо, рано е. Искам да се насладя на емоцията, която бушува в сърцето и душата ми. Това е! Най-важното е, че България е в европейския елит и се вижда, че страната ни е волейболна държава“.

Ощр от категория Волейбол