Намери ни
To Top

Ибрахимович спаси Манчестър Юнайтед срещу Ливърпул

Манчестър Юнайтед и Ливърпул не успяха да се победят на „Олд Трафорд“ и завършиха 1:1 в дербито от 21-и кръг на Премиършип. Ливърпул поведе в средата на първото полувреме, а Юнайтед стигна до изравнителен гол в заключителните минути.

В 19-ата минута Хенрих Мхитарян изведе Пол Погба на добра позиция, но французинът стреля встрани от вратата. Ливърпул успя да поведе в резултата в 27-ата минута с гол на Джеймс Милнър от дузпа.


Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на Погба, а Милнър от бялата точка не даде никакви шансове на Давид Де Хеа. Манчестър Юнайтед до края полувремето създаде положения, но Симон Миньоле с добри изяви не допусна гол във вратата си.

10 минути след почивката „червените дяволи“ създадоха много добро положение – Ибрахимович подаде добре на Мхитарян, който опита да намери Антонио Марсиал, но последният отблизо не намери начин да прати топката в мрежата. Играчите на Манчестър в следващите минути имаха превъзходство на терена, но Ливърпул контраатакуваше опасно и след точно час игра Роберто Фирмино пропусна да удвои преднината на гостите.

Домакините все пак стигнаха до изравнителен гол в 84-ата минута, когато дежурният голмайстор на тима Златан Ибрахимович бе най-съобразителен след разбъркване в наказателното поле на мърсисайдци и с глава прати топката във вратата на Миньоле.

Ощр от категория Футбол