Намери ни
To Top

Антъни Иванов: Целта за 2017 е полуфинал на Световното, мечтата – финал

„На Световното първенство за мъже догодина целта ми е да достигна полуфинал, но мечтата ми е да плувам на финал и да спечеля медал от Световното за юноши“, обяви „Най-добрият млад спортист“ на 2016 година Антъни Иванов.

Днес Иванов получи приза на церемония в София Ринг Мол в столицата, след като събра общо 378 точки в анкетата и изпревари състезателката по шорттрек Катрин Маноилова, която има 341 точки.

„Очаквах Катрин да е първа, с медалите и от Олимпийските игри, четвъртфинали, но и аз не изпратих слаба година. Доволен съм от това и благодаря на всички, които са гласували за мен.


Най-ценен беше сребърният медал за юноши, понеже не бяхме правили такова нещо от 13 години насам и благодаря най-вече на треньора ми Николай Вакареев за успешната година. Върнахме България пак на картата на Европа и се надявам догодина на Световното пак да го направим, и така – до мъже“, сподели младият плувец след награждаването.

„Винаги очакванията към мен са били големи, така че не мисля, че ще имам някакво излишно напрежение. Първо ще разберем как се чувствам на отборния шампионат, след това имаме Мултинейшънс. Това са подгряващите ни състезания за Световното за мъже, където се целя в полуфинал. Петър Стойчев ме поздрави и ми каза да се вдигам главата много и че трябва още повече да се работи и да се тренира, и да се гонят още по-големи успехи“, допълни той.

Ощр от категория Спорт