Намери ни
To Top

Европейските ни шампионки по тенис до 12 г. станаха Отбор на годината

Националният отбор по тенис за момичета до 12 г. в състав Катерина Димитрова, Денислава Глушкова и Стела Пеева, бе определен за Отбор на годината при подрастващите (до 19 г.) в анкетата на Viasport.bg. Водени от треньора Крум Крумов те спечелиха Европейската отборна купа за тази възраст през август 2016 г.


, като това се случи за първи път в историята на българския тенис.

„Тази награда е признание за силното представяне на момичетата, под ръководството на техния треньор и екипа на проекта „3Т – Тенис Тийм Талант“ на Европейската лятна купа до 12 г.,  изключително престижен форум, както и за работата на Българската федерация по тенис. БФТ има дългосрочна стратегия за развитие на младите таланти. Още в първата година на програмата „3Т – Тенис Тийм Талант“ децата постигнаха фантастични резултати. И занапред ще продължим да работим за тяхното развитие. Тази година ще подкрепим общо четири отбора във възрастите до 12 г. и до 14 г. БФТ ще финансира участието им в най-силните международни турнири, лагери и работа със специалисти. Фокусът ни е върху подрастващите, които вярваме ще разкрият потенциала си и ще радват с играта си почитателите на тениса през следващите години“, заяви г-жа Катерина Генова, ген. секретар на БФТ.

Треньорът Крум Крумов благодари за подкрепата на БФТ и отбеляза, че програмата „3Т – Тенис Тийм Талант“ е имала ключова роля за успешното представяне. Катя и Дени допълниха, че за тях е било чест да играят за България.

Националките ни събраха 424 точки в допитването до спортните журналисти. Сред номинираните бе и националният ни отбор по момчета до 16 г., който зае осмо място в световните финали на юношеската Купа Дейвис. Тимът ни в състав Адриан Андреев, Леонид Шейнгезихт и Йоан Георгиев, с капитан Пресиян Коев зае третото място, получавайки 359 точки.

Катя, Дени и треньорът Крум Крумов лично взеха наградите си на стилна церемония в София. Стела не успя да присъства, тъй като замина за Англия за участие в силния турнир до 14 години „Nike Junior International Bolton Teen Tennis“, който е от първа категория на Тенис Европа.

Освен купа за отборен първенец и трите тенисистки получиха като награда спортна екипировка, както и уникалната възможност да посетят един от тенис турнирите, които ще се проведат през лятото във Ваканционно селище „Санта Марина“ – Созопол на разноски на комплекса. Наградата включва 3 нощувки със закуски в „Санта Марина“ и присъствие на спортното събитие освен за децата, така също и за двамата треньори, които работиха с тях по програмата на БФТ „3Т – Тенис Тийм Талан“ – Крум Крумов и Йордан Кънев.

В топ 10 на класацията за най-добър млад спортист на България за 2016 г. се нареди Адриан Андреев. Той зае осмо място, като за трети път намира място в престижното подреждане. Адриан не успя да присъства на церемонията, тъй като тренира в академия в Париж. Той благодари за наградата чрез специално видео обръщение, в което лично президентът на БФТ г-н Стефан Цветков му връчи наградата.

Ощр от категория Тенис