Намери ни
To Top

ОКС не спря серията на Минесота

Възходът на Минесота в последно време не бе спрян от Оклахома Сити, макар че Ръсел Уестбрук завърши с дежурния си “трипъл-дабъл”, който можеше да бъде и “куадрупъл-дабъл”, ако броим грешките. Тимбърулвс постигнаха третата си поредна победа след 96:86 у дома срещу Тъндър, като в преходните си два мача спечелиха срещу други два тима от собствената си конференция – Хюстън Рокетс и Далас Маверикс.

Звездата на гостуващия тим завърши с 21 точки, 12 асистенции, 11 борби, но и цели 10 грешки, докато всички останали играчи на Били Доновън направиха общо 8. Уестбрук вкара 1 тройка от 10 опита, а в стрелбата за 2 точки се представи малко по-добре – 6/13.


ОКС вкараха едва 3 тройки от 20 опита, а единственият светъл лъч за тях бе Енес Кантер, който реализира 21 точки и хвана 8 борби.

Карл-Антъни Таунс не спира да впечатлява с играта си и този път се прибра в съблекалнята с 29 точки, 17 борби и 3 чадъра. Рики Рубио също завърши с двуцифрени показатели в две статистически категории – 14 точки и 14 асистенции, придружени от 4 отнети топки. Дуото е на изключително ниво по време на победната серия на “горските вълци”, като КАТ има средно по 28.6 точки и 15.3 борби в последните три двубоя, а Рубио – по 12.3 точки и 15.3 асистенции.

Андрю Уигинс добави 19 точки, а Брандън Ръш – 11 при четиринадесетата победа на отбора на Том Тибодо този сезон.

Ощр от категория Баскетбол