Намери ни
To Top

Обявиха датите за Купата при мъжете и жените

УС на БФБ проведе заседание днес, което премина в дневен ред от четири точки, най-интересната от които засягаше датите за провеждане на Купата на България при мъжете и жените. Ръководството на родния баскетбол взе решение да отпадне изискването, че турнирът при мъжете трябва да се проведе в зала с капацитет за минимум 1000 зрители, което автоматично отвори вратата за домакинство на всеки един отбор от НБЛ.

Иначе финалната осмица в мъжката Купата ще се проведе от 16 до 19 февруари 2017 година. Жребият за четвъртфиналите ще бъде дирижиран (според класирането след втория етап на НБЛ, съответно на първа и втора четворка), а този за полуфиналите – недирижиранНа 16 и 17 февруари ще се играят четвъртфиналите (по два на ден), полуфиналите ще са на 18 февруари, а на 19 февруари ще бъдат излъчени новият носител на отличието, както и бронзовите медалисти.


Купата на страната при жените пък ще се проведе на 4 и 5 март във формат с финалната четворка. Първият ден от програмата ще бъде за полуфиналите, а вторият – за финал и мач за 3/4 място.

Ощр от категория Баскетбол