Намери ни
To Top

Роналдиньо за Меси, любовта към футбола и кучето си

Бразилската легенда Роналдиньо написа писмо до себе си като дете за The Players’ Tribune. Магьосникът с топка в крака проследява цялата си кариера в дългото писмо и дава на феновете интересни гледни точки.

Рони не крие възхищението си към Лионел Меси и разказва за първите крачки на аржентинеца на „Ноу Камп”.

„В Барселона ще чуеш за онова момче в юношеския отбор.


Той носи номер 10 като теб. Той е малък като теб. Играе с топката като теб. Ти и твоите съотборници ще отидете да го гледате за юношите на Барселона и в този момент ще знаеш, че той ще стане повече от велик футболист. Това дете е различно. Неговото име е Лео Меси. Дори когато теб те няма, фрийстайлът ще живее в Барселона чрез Меси”, пише Роналдиньо.

Роналдиньо разказва как е усъвършенства футболните си умения със своето куче като малък.

„Там, където живееш в Порто Алегре има наркотици и банди наоколо, такива неща. Ще бъде трудно, но докато играеш футбол – на улицата, в парка, с кучето си – ще се чувстваш в безопасност. Да, казах твоето куче. То е неуморен защитник.

Ще играеш с Роберто. Ще играеш с други деца и по-възрастни мъже в парка. Но в крайна сметка всеки ще се умори, а ти ще искаш да продължаваш да играеш. Така че бъди винаги сигурен, че си взел своето куче Бомбом с теб. Бомбом е улично куче. Истинско бразилско куче. А в Бразилия дори кучетата обичат футбол. Той ще бъде чудесен партньор за дрибъл и финтове… и може би първите опити за „еластико”.

Ощр от категория Анализ