sportove.net

Брадата повтори Джордан и Пистъл Пийт

Джеймс Хардън влезе в елитен клуб, чийто останали членове са великия Майкъл Джордан, покойния Пийт Маравич и… Ръсел Уестбрук. №13 от Хюстън се нареди до Ем Джей, Пистъл Пийт и бившия си съотборник от Оклахома Сити след срещата на Рокетс с Шарлът Хорнетс, в която той записа нов “трипъл-дабъл” – 40 точки, 15 борби и 10 асистенции.

Така Брадата стана едва четвъртият играч в историята, след гореизброените трима, който успява да запише последователни мачове с поне 40 точки, 10 борби и 10 асистенции. Хардън постига “трипъл-дабъл” в три от последните пет мача на Рокетс, които се намират в серия от девет последователни победи и ще гонят десета в следващия си мач, който е срещу Минесота Тимбърулвс.


Звездата на Хюстън прави исторически сезон и е на челните места сред кандидатите за наградата “Най-полезен играч”. Хардън играе още по-силно откакто е основен плеймейкър на своя тим и в последните 20 мача на отбора само три пъти не е постигал двуцифрен брой асистенции.

Средните му показатели през сезон 2016/2017 са 28.5 точки, 11.8 асистенции и 8.4 борби.


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.