Намери ни
To Top

Обама приема Чикаго Къбс в Белия дом на изпроводяк

Бейзболистите на Чикаго Къбс ще имат честта да са едни от последните официални гости в Белия дом по време на мандата на Барак Обама. 44-тият президент на САЩ ще приеме шампионите на МЛБ идния понеделник (16 януари), четири дни преди да освободи резиденцията във Вашингтон и да предаде управлението на новоизбрания държавен глава Доналд Тръмп. Бизнесменът трябва да встъпи в длъжност следващия петък (20 януари).

Обама отправи поканата към мениджъра на „мечетата“ Джо Мадън още в началото на ноември, няколко дни след като тимът спечели Световните серии за първи път след 1908 г.


Въпреки че е родом от Чикаго, президентът не е фен на Къбс, а на другия градски клуб от Мейджър лийг – Уайт Сокс. Все пак говорителят на Белия дом бе категоричен, че по време на финала през 2016 г. държавният глава е подкрепял чикагския отбор срещу Кливланд Индиънс.

По-късно самият Барак Обама бе цитиран да казва, че титлата на Къбс „всъщност е голяма работа дори за фен на Уайт Сокс“. „По телевизията чух, че последния път, когато са станали шампиони, Томас Едисон е бил жив, а нарязаният хляб още не е бил измислен. Нали сте чували израза „Най-великото нещо след нарязания хляб“? Е, за феновете на Къбс това е самата истина. Поздравявам ги за невероятния сезон“, заяви тогава президентът.

Ощр от категория Спорт