Намери ни
To Top

Юнайтед прие офертата на Евертън за Шнайдерлин

Манчестър Юнайтед прие офертата на Евертън за полузащитника Морган Шнайдерлин за 22 милиона паунда, съобщиха британските медии. Сумата може да нарасне до 24 милиона паунда при определен брой изиграни мачове, пише „Скай спортс“.

27-годишният френски национал бе привлечен на „Олд Трафорд“ от Саутхамптън през 2015 година срещу сумата от 25 милиона паунда, но не е основен играч в схемата на новия мениджър Жозе Моуриньо и има едва 8 мача този сезон.
Както е известно, първоначалната оферта на Роналд Куман за халфа от 19 млн.


паунда бе отхвърлена миналата седмица. Уест Бромич също излезе със сходно предложение, което също не се хареса на „червените дяволи“, които искаха да покрият разходите си по привличането на Шнайдерлин.

Преговорите продължиха няколко дни и Евертън сега се надява да финализира трансфера в следващите 48 часа, след като постигна договорка във вторник. Жозе Моуриньо потвърди след снощната победа срещу Хъл, че изпълнителният вицепрезидент Ед Удуърд е информирал Морган Шнайдерлин за сключената сделка.

„Едновременно съм и щастлив, и тъжен. Тъжен съм, защото го харесвам и той би могъл да бъде опция за нас в един дълъг сезон. Щастлив съм, защото това е, което той иска – Морган иска да играе във всеки мач, да е важна част от отбора. Така че, ако това е нещото, което той иска, аз съм щастлив за него. Той е един много добър професионалист и аз мога да кажа само хубави неща за него“, заяви Жозе Моуриньо.

Ощр от категория Трансфери