Намери ни
To Top

Отлагат началото на зимната подготовка на Спартак (Плевен)

Планираният за 12 януари, четвъртък, старт на зимната подготовка на Спартак Плевен се отлага за последния ден от тази седмица, съобщиха от клуба. Причина за това са лошите атмосферни условия.

Ръководството определи за първи сбор на Спартак 15 януари, неделя, в 13:30 часа на стадион „Плевен“. Очаква се новият старши треньор Александър Георгиев, асистентите му Ивайло Василев и Николай Донев да изведат за първа тренировка пълен състав.


Тимът ще тренира в местни условия до края на месеца. В последния му ден Спартак ще отпътува за Петрич, където ще проведе лагер до 12 февруари.

Новият спортно-технически щаб направи някои промени в календара с контролните срещи. Под въпрос е двубоят на 28 януари с втория тим на ЦСКА-София. Със сигурност няма да има спаринг с Академик Свищов, който трябваше да се проведе на 31 януари. Вместо него плевенският тим ще играе на 1 февруари в Петрич с Оборище Панагюрище.

Другата корекция е на 8 февруари. Предварителната договорка за мач с Пирин Разлог отпада. В същия ден пак в Петрич Спартак ще премери сили с Банско. Останалите три предварително афиширани приятелски срещи остават – на 4 февруари в Петрич с Ботев Враца, 11 февруари в Петрич с Беласица и на 18 февруари с Литекс Ловеч.

Ощр от категория Футбол