Намери ни
To Top

Желязков: При мен връзкари няма

Националният отбор на България за мъже до 21 години се класира за втория етап от световните квалификации, след като спечели първото място в група D след 3:1 гейма срещу Дания в зала „Христо Ботев“.
Ето каква бе равносметката след края на турнира и какви са очакванията за следващите месеци на селекционера Николай Желязков в специално интервю за Sportmedia.tv.

Първият етап от квалификацията премина успешно, удовлетворен ли сте?
Мисля, че срещу Дания играхме много по-добре, отколкото в мача срещу Франция. По никакъв начин обаче не ни беше леко, напротив, както и очаквах, срещу Дания мачът се оказа много тежък.


Те са отбор с достойнства и с много качествени състезатели.

Смятам, че постигнахме доста солидна победа и при всички положения дава самочувствие на отбора. Предстои ни още много работа, но като краен резултат след този пълен етап съм удовлетворен от резултата.
България U21 – Франция U21 3:2+44

Първите очаквания от квалификацията, която предстои в Украйна?
В Украйна ще бъде много тежка квалификационна група. Отбори с изравнени сили и ще са възможни въртележките. До момента обаче не съм се и концентрирал върху подготовка за турнира в Украйна, защото бяхме изключително съсредоточени върху работата около този в София.

При всички положения, смятам, че имаме нашите шансове и волейболни аргументи, за да се класираме. Оптимист съм и трябва да се борим да се класираме. Трябва да направим всичко възможно, за да се класираме за това световно първенство.

Сега играчите ще се завърнат по клубовете си за втората част от сезона в Суперлигата…
След края на първенството се надявам на малко по-дълга подготовка и да нямат състезателите голяма пауза между клубните си ангажименти и лагера с националния. Има и други момчета, които са в моето полезрение и вратата на националния отбор е винаги отворена.
България U21 – Франция U21 3:2+44

Ще следите ли изявите им по клубовете?

Абсолютно сигурно е, ще следя първенството и представянето на момчетата.

Най-важното е всички те да са здрави. Здравето е над всичко, въпреки че и по време на турнира в София имахме проблеми. Не сме ги коментирали, защото няма смисъл да се оплакваме. В крайна сметка, момчетата стиснаха зъби. Станислав (Драмов, б.р.) например игра с толкова надуто коляно, че едвам си сгъва крака, но стисна зъби и игра. В името на националния отбор го направи.

Тоест ще попаднат в националния само тези в най-добра форма?

Аз лично нямам сантименти, а гледам чисто волейболните неща. Който работи добре, той ще бъде в отбора. Връзкари при мен няма. Мога да кажа това съвсем отговорно. Всички, които заслужават в моите очи и в очите на щаба ми, вървят напред и им се дава шанс.

Ще има ли все пак малко почивка за хората от треньорския щаб?

С Георги Петров нямахме много празници, както и с Кирил Донев (скаутмена на отбора, б.р.). Сега до започването на първенството малко ще си починем и започваме наново нашата работа.

Ощр от категория Волейбол