Намери ни
To Top

Люцканов: Ще бием Украйна по пътя към световното

Българският национален отбор за младежи под 21 години се класира за втората фаза от световните квалификации. Тимът ни постигна две победи в Група D, като последователно надигра Франция с 3:2 и Дания с 3:1.
И в двете срещи волейболистите на Николай Желязков трябваше да минават през обрат, за да стигнат до крайния успех.
България U21 – Дания U21 3:1+48

Срещу Дания младите “лъвове” изпуснаха първия гейм с 23:25, но проведоха изключително концентрирано следващите три и се поздравиха с трите точки.


“Мисля, че имаше леко подценяване от наша страна в първия гейм, но след това треньора ни даде някои напътствия, стегнахме се и показахме какво можем”, заяви след срещата, за сайта на БФВолейбол volleyball.bg, един от основните играчи в състава Гордан Люцканов. Централният блокировач успя да забие 9 точки и приключи със 78% ефективност в атака.

Във втората фаза от квалификациите отборът ни ще играе в Група Е срещу европейския вицешампион Украйна, Сърбия и вторият най-добър втори тим от първия етап.

“Много се радвам, че спечелихме тук, защото сега отиваме в по-лесната квалификационна група в Украйна и мисля, че там имаме много добри шансове”, добави Люцканов.

За последно България игра срещу Украйна на Европейското първенство през миналата година в Пловдив и Варна. Двата тима се срещнаха в двубоя на откриването. Младите “лъвове” имаха аванс от 2:0 гейма, но допуснаха пълен обрат, а впоследствие украинците се превърнаха в голямата изненада на турнира, достигайки сблъсъка за титлата загубен от Полша с 1:3.

“Естествено, че тази загуба ни мотивира допълнително и мисля, че този път ще ги победим без никакъв проблем”, завърши Гордан Люцканов.

Ощр от категория Волейбол