sportove.net

Левскар разпали бунт с трансфер

Бивш играч на Левски предизвика напрежение между Гърция и Турция. Бившият съотборник на Димитър Бербатов в ПАОК – Гари Родригес, предизвика бунт в Солун, след като трансферът му в Галатасарай стана факт заради историческата омраза между двете съседни държави. “Черно-белите” фенове настояха пред клубното ръководство да стопира сделката, но самият играч настоя да бъде продаден и това сложи край на драмата.

Гари официално подписа с турския гранд за 3,5 години срещу много по-голяма заплата – 1,5 млн.


евро на сезон, а досегашният му клуб ще получи скромните 3,5 млн. евро. Националът на Кабо Верде премина медицинските прегледи в клиниката “Лив” и се очаква днес да бъде представен на ст. “Тюрк Телеком”.

Интересното е, че Родригес беше посрещнат враждебно и от феновете на Галатасарай, които във форумите на турските медии изразиха съмнения дали ще се окаже достатъчно полезен в нападение и дали изобщо е на нивото на отбора. Самият играч беше въодушевен: “Идвам в най-големия отбор в Турция, печелил толкова купи, и ще направя всичко, за да не загубя доверието, което ми е гласувано.”

Междувременно ръководството на “Галатасарай” проведе разговори с членове на кралското семейство на Саудитска Арабия и на местната Търговска камара с желанието да привлече местни компании за спонсори.

“Стандарт”


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.