Намери ни
To Top

Бушар на първи четвъртфинал от 10 месеца насам

Южени Бушар се класира за своя първи четвъртфинал в турнирите на WTA от март 2016 година, след като постигна чиста победа срещу поставената под №3 Доминика Цибулкова на Aрia International в Сидни. Канадката демонстрира своята запазена марка – атакуващ тенис, и също както в предишните им два мача на твърди кортове се поздрави с успеха след 6:4, 6:3.

„Всеки път, когато играя срещу Доми, се получават страхотни битки. Трябаше да се подготвя психологически за това“, заяви Бушар на пресконференцията след победата си.


„Всеки път, когато се изправяш срещу една от най-добрите тенисистки в света, трябва да поддържаш определен стандарт“, добави Бушар.

Тя на два пъти трябваше да наваксва пробив пасив в оспорвания първи сет, но успя да се справи с напрежение и в крайна сметка спечели тази част с 6:4 след два страхотни удара от форхенд, принудили Цибулкова да сбърка. Във втория сет набралата инерция Южени стигна до два пробива, които я изпратиха на четвъртфинал в Сидни, слагайки край 10-месечна суша. За последно канадката бе на четвъртфинал в Куала Лумпур, където впоследствие тя игра за титлата, но я загуби срещу Елина Свитолина.

„Радвам се, че ще имам поне още един мач на разположение, за да се опитам да подобря играта си. Направих няколко солидни крачки тази седмица, но съм далеч от мястото, където искам да бъда. Въпреки че спечелих, мисля, че можех да направя много неща по-добре. Но все пак съм горда със себе си, защото се борих и успях да продължа напред“, завърши Южени Бушар.

В следващия кръг нейна съперничка ще бъде Анастасия Павлюченкова, която отстрани защитаващата титлата си Светлана Куцнецова с 2:0 сета.

Ощр от категория Тенис