Намери ни
To Top

Барселона отпрати американец

Барселона се раздели с американското крило Джонатан Холмс. 24-годишният баскетболист пристигна в Испания в разгара на кризата с контузии, която бе налегнала каталунците в първите месеци на новия сезон и в началото на ноември подписа договор за две месеца, който обаче няма да бъде удължен и така Холмс е свободен да търси късмета си на друго място. Преди да заиграе редом до Александър Везенков в редиците на Барса, Холмс не бе имал какъвто и да е досег с европейския баскетбол и не успя да покаже на какво всъщност е способен.

206-сантиметровият възпитаник на университета Тексас изигра точно 10 мача със синьо-червения екип – 7 в Евролигата и 3 в испанското първенство.


В европейските клубни турнири записа по 5.1 точки и 2.7 борби за 12.0 минути средно на мач, а най-силното му представяне бе срещу Олимпиакос, когато вкара 13 точки и овладя 9 борби. Приносът му в Лига АСВ също бе скромен и в трите двубоя, в които взе участие се отчете със 7.7 точки и 3.3 борби, записвайки минути срещу Мурсия, Естудиантес и Уникаха.

Ощр от категория Баскетбол