Намери ни
To Top

Кристиано ще покори нов връх днес

Тази вечер Кристиано Роналдо ще получи поредната „корона“ за изявите си през 2016 г. Нападателят на Реал Мадрид ще бъде удостоен с приза за Най-добър футболист в света за годината в класацията на ФИФА, категорични са в Испания. Церемонията ще се проведе в Цюрих и започва в 19:30 часа.

Както е известно, това е алтернативната награда на Световната футболна централа.


До миналата година ФИФА и „Франс футбол“ заедно организираха надпреварата за „Златната топка“, но вече френското списание отново само дава този приз, което накара ФИФА да потърси друг начин да отличава най-добрите.

Тройката на FIFA The Best се допълва от Лионел Меси (Барселона) и Антоан Гризман (Атлетико Мадрид), но не се знае в какъв ред точно.

На същата церемония днес ще бъде удостоен и победителят в анкетата за Треньор на 2016 г., където номинирани са Зинедин Зидан, Клаудио Раниери и Фернандо Сантош. Според Marca сигурно е, че наставникът на Реал Мадрид не печели.
В Цюрих редом до Кристиано ще видим още четирима негови съотборници от „Сантиаго Бернабеу“ – Марсело, Тони Кроос, Лука Модрич и капитана Серхио Рамос, тъй като и те заедно с португалеца са част от Идеалния тим за годината.

В гласуването участваха селекционерите и капитаните от националните отбори, специално жури журналисти и фенове.

Ощр от категория Футбол