sportove.net

Контузия отказа Цвети в Сидни

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова не успя да влезе в основната схема на турнира в Сидни. Тя отпадна във втория кръг на квалификациите, след като заради контузия не можа да доиграе мача си срещу гъркинята Мария Сакари. Цвети се отказа при 3:6, 0:2.

Двубоят започна с бърза размяна на пробиви, а играта на Цвети определено не се получаваше и тя допусна твърде много грешки.


В шестия гейм пловдивчанката отново загуби подаването си и това се оказа решаващо за изхода на сета. В началото на втората част Пиронкова загуби много оспорван гейм, който мина през няколко равенства. Когато Сакари затвърди пробива, българката прецени, че травмата не й позволява да довърши мача и се отказа.

На турнира в Сидни през 2014 година Пиронкова спечели единствената титла в своята кариера. В квалификациите имаше още една българка в лицето на Виктория Томова, която обаче загуби мача си от първия кръг срещу Катерина Бондаренко от Украйна.


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.