sportove.net

Юве пусна Дзадза във Валенсия

Нападателят на Ювентус Симоне Дзадза съвсем скоро ще премине под наем във Валенсия. Двата клуба постигнаха съгласие по всички основни точки по време на преговорите в Торино. Остава да се уточни единствено след колко изиграни мача Дзадза ще стане собственост на “прилепите”. От Юве настояват клаузата за задължително закупуване да влезе в сила още след 5 мача на нападателя с екипа на “лос че”, за да не се повтори историята с Уест Хам.


През лятото “чуковете” взеха Дзадза като преотстъпен, но след това се отказаха от услугите му преди той да е изиграл необходимите 14 мача и решиха да го върнат на Ювентус.

Спортният директор на Валенсия Хесус Гарсия Питарч е приел условието на италианския клуб и се предполага, че формалностите няма да отнемат много време. След края на сезона от “Местайя” ще платят 16 млн. евро, за да закупят Дзадза.

Сделката беше под въпрос след оставката на Чезаре Прандели като треньор на Валенсия, но по всички личи, че все пак ще се осъществи.


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.