sportove.net

Григор: Не бих могъл да си представя по-добър сценарий

Григор Димитров не скри задоволството си от играта си в полуфинала на турнира в Бризбън срещу Милош Раонич. Българинът надигра водача в схемата и миналогодишен шампион със 7:6 (7), 6:2 и се класира на втория си финал в турнира в австралийския град, след като през 2013 година загуби прекия спор за трофея от шотландеца Анди Мъри.

“Не бих могъл да си представя по-добър сценарий. Раонич е номер 1 в схемата и отличен играч.


Познаваме се добре, уважавам го много и винаги е удоволствие да играя срещу него, но в момента съм концентриран изцяло върху моята игра. Посрещането ми вървеше, а това е важно срещу играч със силен сервис като Милош”, каза Димитров на корта веднага след победата.

В спор за титлата Димитров ще срещне японеца Кей Нишикори, който в другия полуфинал победи Стан Вавринка (Швейцария) със 7:6 (3), 6:3. “Кей е един от най-тежките съперници в тура, има доста оръжия, бори се до край, но аз съм концентриран най-вече върху собствената си игра”, каза още българинът.


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.