Намери ни
To Top

Загуба за съперника на Марица в турнира за купата на ЦЕВ

Предстоящият съперник на Марица (Пловдив) в турнира за купата на ЦЕВ при жените Унет Ямамай (Бусто Арсицио) започна 2017 година така, както завърши 2016-а – със загуба от Игор Горгондзола (Новара). Поражението този път дойде у дома след тайбрек в първи четвъртфинален мач за Купата на Италия. След повече от два часа игра пред близо 2500 зрители в зала „Палаямамай“, „пеперудите“ с 2:3 (23:25, 17:25, 25:23, 25:15, 9:15).

Домакините не успяха да задържат солидния аванс, който бяха натрупали в първия гейм, и в крайна сметка загубиха с минимална разлика.


Във втората част гостенките диктуваха положението на терена и я спечелиха убедително с 25:17. Много силен трети гейм направи центърът на Ямамай Федерика Стуфи. Тя поведе сътборничките си в опита им за обрат. С отлична игра на блокада тимът от Бусто Арсицио взе частта с 25:23 и наложи тотална доминация в следващия четвърти гейм за 25:15. Така се стигна до тайбрек, в който Игор Горгондзола успя да се наложи с по-успешна игра в нападение за крайното 15:9.

Топреализатор на мача стана холандската националка Селесте Плак с 27 точки за победителките. Най-резултатна за Унет Ямамай бе диагоналът Валентина Диуф с 23 точки, между които и 3 аса – единствените за тима в двубоя. Доминиканската посрещачка Брайелин Мартинес добави 17 точки. За най-полезен играч (MVP) обаче беше обявена Федерика Стуфи, която постигна 6 точки от блокада за общо 16 точки в мача.

Реваншът в Новара е на 8 януари (неделя) от 18:00 б.в., а четири дни по-късно в Бусто Арсицио гостуват шампионките на България.

Ощр от категория Волейбол